Kuukausijäsenyys kyselylomake

Kysymyksiä vastuullisuudesta

Miksi lastenvaatteiden vuokraaminen on ympäristölle parempi vaihtoehto kuin niiden ostaminen uutena?

Vuokraamalla lastenvaatteita edistät vaatteiden mahdollisimman pitkää käyttöikää ja tehokasta kiertoa lapselta toiselle. Vuokraamalla tarvitsemasi tuotteen uuden ostamisen sijaan, voimme yhdessä vähentää tarvetta uusien vaatteiden tuottamiselle. Tuotannon määrän vähentäminen on puolestaan avainasemassa tekstiiliteollisuuden ohjaamisessa kohti kestävämpiä käytänteitä.

Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että jokainen vaatteistamme kiertäisi mahdollisimman pitkään alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Olemme myös sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan.

Miksi vuokraisin lastenvaatteita kun voin ostaa ne käytettynä?

Vaikka lastenvaatteiden ostaminen käytettynä on toki järkevä keino vähentää tarvetta uuden tuottamiselle, vie lapsen kasvaessa jatkuva isompien vaatteiden etsiminen, ostaminen ja pieneksi jääneiden vaatteiden eteenpäin myyminen usein paljon aikaa ja vaivaa. Vuokraamalla lastenvaatteet voit sen sijaan keskittyä arjesta nauttimiseen - me huolehdimme siitä, että lapsellasi on aina tarpeita vastaavaa ja oikean kokoista puettavaa. Kuukausijäsenenä pääset siis käsiksi valmiiksi sinulle koottuun valikoimaan second hand -lastenvaatteita ja säästät näin omaa aikaasi.

Miten vaatteet toimitetaan? Onko vaatteiden jatkuva postittaminen ympäristöystävällistä?

Vaatteiden vuokraamiseen liittyvien kuljetuspäästöjen minimointi on meille ensiarvoisen tärkeää sen varmistamiseksi, etteivät vaatevuokrauksen seurauksena syntyneiden kuljetuskustannuksien kasvihuonepäästöt syö vaatteiden pidentyneessä käyttöiässä saavutettuja hyötyjä. Kuljetuspäästöjen minimointiin pyrimme esimerkiksi sillä, että emme lähetä kuukausijäsenille uutta vaateboksia automaattisesti joka kuukausi, vaan uusi boksi lähetetään tarpeen mukaan lapsen kasvaessa seuraavaan vaatekokoon tai vuodenajan vaihtuessa. Vaatteiden kuljetuksesta aiheutuneiden päästöjen minimointiin on pyritty myös sillä, että vanha vaateboksi palautetaan uuden noudon yhteydessä.

Kaikki lähetykset kulkevat Suomen sisäisesti ilman lentorahtia joko 100% hiilineutraalin Posti Green-palvelun tai Matkahuollon 100% hiilineutraalien pakettikuljetusten kautta.

Miten vaatteet puhdistetaan vuokrauksen jälkeen?

Tarkistamme, pesemme ja höyrytämme vaatteet itse jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta voimme varmistua siitä, että vaate saapuu seuraavalle vuokraajalle puhtaana ja siistinä. Mahdolliset pienet käytön jäljet korjaamme työhuoneellamme.

Tiedämme, että tahrat ja elämän jäljet kuuluvat asiaan lasten kanssa. Tämän takia olemme valinneet valikoimiimme vain vaatteita, jotka kestävät vesipesua. Tällä tavalla saamme pidettyä pesuprosessimme vaikutuksen ilmastoon mahdollisimman pienenä, sillä vaatteiden puhdistaminen ei vaadi kemiallisessa pesussa käytettäviä kemikaaleja. Vaatteet pestään toimestamme myös aina täysinä koneellisina.

Vaatteiden pesussa käytämme Erisanin valmistamaa biohajoavaa hajusteetonta pyykinpesunestettä. Tuote ei sisällä hajusteita, valkaisuaineita, zeoliittia, fosfaattia eikä fosfonaattia. Huuhteluaineena käytämme hajustamatonta etikkaa. Vaikeiden tahrojen puhdistamiseen käytämme mm. sappisaippuaa.

Mistä vuokrattavat tuotteet ovat peräisin?

Kuukausijäsenyyden kautta vuokrattava valikoimamme sisältää satoja hyväkuntoisia ja huolella valittuja second hand -löytöjä. Vaatteet ovat peräisin suomalaisista second hand -lastenvaatteita myyvistä liikkeistä ja toisilta kuluttajilta. Pyrimme ostamaan tuotteita keskitetysti kerralla isompia määriä, jotta tuotteiden hankinnasta aiheutuvat kuljetuspäästöt voidaan pitää mahdollisimman pienenä. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on kehittää yhteistyömuotoja muiden toimijoiden kanssa, jotta tuotteita voitaisiin hankkia valikoimaamme vielä keskitetymmin ja tuotteiden hankinnasta sekä kuljetuksesta aiheutuvat päästöt minimoiden.

Kaikki valikoimamme kertavuokrattavat vaatteet ovat Suomessa valmistettuja. Otamme valikoimiimme vain laadukkaita, kestäviä ja ajattomia vaatteita, jotka on valmistettu lasten käyttöä kestävistä materiaaleista. 

Mitä tapahtuu vaatteille, joissa on tahroja / kulumia?

Meille on yrityksenä tärkeää huolehtia siitä, että mitään käyttökelpoista materiaalia ei päädy jätteeksi. Olemmekin sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan. 

Olemme tällä hetkellä pilotoimassa Suomessa täysin uudenlaista palvelua, joten dataa vuokrauksen yhteydessä syntyvien vaurioiden yleisyydestä tai muodosta ei vielä ole. Tarkoituksenamme onkin pilotoinnin yhteydessä kehittää uudenlaisia ratkaisuja siihen, miten vaatteiden materiaalia voitaisiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti silloinkin, kun vaate ei enää ole korjattavissa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi.

Vuokrauksessa vaurioituneiden vaatteiden kanssa toimimme seuraavasti:

1. Korjauskelvolliset vaatteet korjataan työhuoneellamme, jonka jälkeen tuotteet ovat jälleen valmiita jatkamaan matkaansa osana vuokrausvalikoimaamme.

2. Keräämme keskitetysti talteen korjauskelvottomat, mutta materiaalinsa puolesta yhä hyväkuntoiset tuotteet. Näitä tuotteita on suunnitelmissa käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena. Tästä tiedotamme lisää sitä mukaa, kun pilotoinnin myötä selkeytyy näiden materiaalien laatu ja määrä.

3. Korjauskelvottomat ja materiaaliltaan kuluneet vaatteet kierrätetään asianmukaisesti poistotekstiilin keräykseen.

×