Usein kysytyt kysymykset

Mietityttääkö jokin? Olemme koonneet tälle sivulle valmiiksi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Olemme täällä sinua varten — ota siis rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yleisiä kysymyksiä vuokraamisesta

Pitääkö minun pestä vaatteet ennen käyttöä?

Ei! Me pesemme ja höyrytämme vaatteet huolella jokaisen vuokrauksen jälkeen, jotta ne ovat puhtaita ja turvallisia puettavaksi heti vastaanottaessasi vaateboksin. Vuokrattujen tuotteiden etuna on myös se, että tuotteet on pesty aikaisemmin useaan kertaan, jolloin tuotannossa jääneet kemikaalit ovat peseytyneet pois.

Jos haluat käyttää tiettyjä pesuaineita lapsesi vaatteille, voit toki halutessasi pestä vaatteet ennen käyttöä.

Voinko ostaa vuokraamani tuotteen omakseni?

Kuukausi- ja kertavuokravalikoimamme tuotteita ei valitettavasti voi tällä hetkellä ostaa omaksi, sillä tuote saattaa jo olla varattuna seuraavan pienen ihmisen tärkeisiin seikkailuihin.

Pitääkö minun pestä vuokraamani vaate vuokrauksen jälkeen?

Ei tarvitse — pesu sisältyy aina vuokrahintaan, eli me hoidamme vaatteen huollon ja pesun vuokrauksen jälkeen.

Kun vuokrajaksosi on ohi, voit siis pakata tuotteen pesemättä takaisin lähetyspakettiin.

Kertavuokrat

Milloin vuokraamani tuote toimitetaan minulle?

Pyrimme aina toimittamaan vuokraamasi tuotteen niin, että se on noudettavissa valitsemastasi noutopisteestä vähintään yhtä vuorokautta ennen vuokrajakson alkamista.

Miten palautan tuotteen vuokra-ajan lopussa?

Kun vuokrajaksosi on ohi, toimi seuraavasti:

1. Pakkaa tuote pesemättä takaisin lähetyspakettiin.

2. Liimaa lähetyspaketin päälle toimituksen mukana tullut ennakkoon maksettu palautustarra.

3. Palauta lähetyspaketti samaan pisteeseen, mistä sen noudit vuokrajakson viimeisen päivän aikana.

Mitä toimitus ja palautus maksaa?

Kertavuokrien toimitus on alkaen 5,90€. Palautus sisältyy aina vuokrahintaan.

Mitä jos vuokraamani tuote vahingossa sotkeutuu, rikkoutuu tai häviää?

Valikoimamme tuotteet on tehty kestämään pienten ihmisten seikkailuja — käytä siis tuotetta kuin omaasi! Lapset saavat olla lapsia, joten älä turhaan huolehdi mahdollisista tahroista. Me hoidamme vaatteen huollon ja pesun vuokrauksen jälkeen.

Jos tuote rikkoutuu tai häviää vuokrauksen aikana, ilmoitathan siitä välittömästi meille sähköpostitse osoitteeseen hello@nakunako.com. Ongelmatilanteiden selvittämisessä sovellamme käyttö- ja toimitusehtojamme. Mikäli tuote jätetään palauttamatta tai se on vuokrauksen aikana vahingoittunut korjauskelvottomaksi, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta enintään tuotteen ovh-hinta. Vuokrattavien tuotteiden ovh-hinnat ovat näkyvillä tuotesivuilla. Korvaustilanteet käsitellään aina tapauskohtaisesti.

Pitääkö minun pestä vaate vuokraamisen jälkeen?

Ei tarvitse — pesu sisältyy aina vuokrahintaan, eli me hoidamme vaatteen huollon ja pesun vuokrauksen jälkeen.

Kun vuokrajaksosi on ohi, voit siis pakata tuotteen pesemättä takaisin lähetyspakettiin.

Voinko peruuttaa varaukseni?

Voit peruuttaa tilauksen veloituksetta 7 vrk ennen vuokrajakson alkua. Tätä myöhemmin perutuista tilauksista emme palauta maksua. Kertavuokraus tehdään määrätyksi ajaksi, eikä sopimuksella ole kuluttajasuojalain mukaista peruutusoikeutta.

Mikäli haluat peruuttaa tilauksesi, ilmoitathan asiasta sähköpostitse hello@nakunako.com. Ilmoita sähköpostissa tilausnumerosi ja omat yhteystietosi. Palautamme maksamasi summan tilauksen alkuperäiselle maksutavalle.

Mitä jos palautan tuotteen myöhässä?

On tärkeää, että seuraavan asiakkaan vuokrausjakso ei viivästy ja ehdimme pestä tuotteen ennen seuraavaa vuokraajaa. Siksi toivomme ja luotamme, että kaikki kertavuokraukset palautetaan ajallaan. Olethan meihin viipymättä yhteydessä hello@nakunako.com, mikäli olet estynyt palauttamaan tilauksen määräaikaan mennessä.

Kuinka pitkä vuokrajakso on?

Vuokrajakson pituus on 7 (seitsemän) päivää. Jos haluat vuokrata tuotteen pidemmäksi ajaksi, voit olla meihin yhteydessä.

Mitä jos vuokraamani tuote ei olekaan sopiva tai vastaa odotuksiani?

Uskomme ja toivomme, että kertavuokrauksen tuotteet vastaavat odotuksiasi. Tuotesivuilta löydät kattavat tiedot mm. tuotteen mitoista, materiaaleista ja ulkonäöstä.

Mikäli tuote ei kuitenkaan vastaa odotuksiasi, olethan meihin viipymättä yhteydessä sähköpostitse hello@nakunako.com, niin ratkaisemme tilanteen tapauskohtaisesti.

Kuukausijäsenyys

Milloin saan ensimmäisen vaateboksini?

Kun olet ostanut kuukausijäsenyyden, saat sähköpostitse vahvistuksen jäsenyyden alkamisesta ja voit tilata mieleiset kymmenen vaatetta asiakastilisi kautta. Tilauksesi lähtee meiltä valitsemasi kuljetusyhtiön toimitettavaksi 2—4 arkipäivän kuluessa. Onko tilauksellasi kiire? Ota meihin yhteyttä — autamme mielellämme.

Miten kuukausijäsenyys laskutetaan?

Toistaiseksi voimassaoleva kuukausijäsenyys laskutetaan joka kuukausi liittymisen yhteydessä antamaltasi maksukortilta.

Omalle tilille kirjautumalla voit tarkistaa, koska kuukausijäsenyys veloitetaan seuraavan kerran.

Määräaikaiset kuukausijäsenyydet maksetaan kokonaan liittymisen yhteydessä.

Milloin palautan vaatteet?

Silloin kun sinulle ja lapsellesi parhaiten sopii. Kuukausijäsenenä saat pitää vaateboksia niin kauan kun haluat (kuitenkin vähintään 30 päivää). Voit vaihtaa vaatteet seuraavaan kokoon sitä mukaa, kun lapsi kasvaa tai tarvitset vuodenaikaan paremmin sopivia vaatteita.

Voinko vaihtaa vain osan kuukausijäsenyyden vaatteista, jos osa on jäänyt pieneksi, mutta osa on edelleen sopivia?

Ehdottomasti! Halutessasi voit siis vaihtaa vain osan vaatteista. Tällöin teet vain uuden tilauksen verkkokaupasta yhtä monelle vaatteelle, kun aiot palauttaa. Pieneksi jääneet vaatteet voit palauttaa samalla kun noudat uudet.

Miten vaihdan ja palautan vaateboksin?

Kun huomaat tarvitsevasi seuraavan koon tai vuodenaikaan sopivampia vaatteita, voit tilata uudet kymmenen vaatetta oman asiakastilisi kautta. Tilauksen yhteydessä voit valita haluamasi noutopisteen.

Kun saat ilmoituksen siitä, että uusi vaateboksi on noudettavissa, pakkaa edellisen tilauksen vaatteet takaisin lähetyslaatikkoon, liimaa päälle palautustarra ja palauta boksi samalla, kun noudat uuden.

Uuden vaateboksin toimitus ja vanhan palautus sisältyy aina kuukausijäsenyyden hintaan.

Miten irtisanon jäsenyyteni?

Voit irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan jäsenyyden milloin tahansa — jäsenyyden irtisanominen tulee kuitenkin tehdä 7 (seitsemän) vuorokautta ennen seuraavaa kuukausiveloitusta.

Jäsenyyden irtisanominen onnistuu oman asiakastilisi kautta. Halutessasi voit irtisanoa jäsenyytesi myös laittamalla sähköpostia osoitteeseen hello@nakunako.com.

Määräaikainen jäsenyys on voimassa määräaikaisen sopimuskauden loppuun, eikä sitä voi perua kesken sopimuskauden.

Mitä, jos vuokraamani tuote vahingoittuu tai häviää?

Vaatteet on tarkoitettu elämää varten ja toivomme, että käytät niitä kuin omiasi. Tahrat ja vahingot ovat osa normaalia elämää lasten kanssa, emmekä koskaan veloita ylimääräistä mahdollisista tahroista tai kulumista. Mahdollisista vaatteisiin tulleista vioista, kuten tahroista, ei myöskään tarvitse erikseen ilmoittaa palautuksen yhteydessä, vaan voit palauttaa vioittuneet tuotteet normaaliin tapaan muiden tuotteiden mukana. Me tarkistamme, pesemme ja huollamme vaatteet jokaisen vuokrauskerran jälkeen, jonka jälkeen ne jatkavat kohti uusia seikkailuja.

Mikäli tuote katoaa, olethan meihin viipymättä yhteydessä osoitteeseen hello@nakunako.com. Ongelmatilanteissa sovellamme käyttö- ja toimitusehtojamme. Mikäli tuote on hävinnyt tai se jätetään palauttamatta, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta enintään 15€ maksu / vaate. Korvaustilanteet käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Miten tilaukseni toimitetaan?

Toimituksiamme hoitaa Posti ja Matkahuolto. Voit valita haluamasi toimitustavan tilausvaiheessa.

Mitä vaatteita valikoima sisältää?

Kuukausijäsenyyden valikoima sisältää satoja huolella valikoituja second hand -löytöjä. Toistaiseksi valikoimassamme on ainoastaan sisävaatteita, eli bodeja, paitoja, housuja, mekkoja, haalareita, yöasuja jne. Täydennämme valikoimaa tarpeen mukaan säännöllisesti.

Voit tutustua kuukausijäsenille tarkoitettuun vuokravaatevalikoimaan täällä. Pääset tutustumaan vuokrattaviin tuotteisiin valikoiman tuotesivuilla. Jokaisen tuotteen yhteydessä on kuva sekä lyhyt kuvaus tuotteesta ja sen kunnosta.

Mitä jos tilaamani vaatteet eivät olekaan sopivia?

Jos sinulle toimitetussa boksissa on väärän kokoinen vaate, olethan meihin viipymättä yhteydessä sähköpostitse hello@nakunako.com, niin ratkaisemme asian tapauskohtaisesti.

Mitä vaatekokoja valikoimaan kuuluu?

Tällä hetkellä valikoimaan kuuluvat vaatekoot 50—116. Valikoimasta löytyy myös yksittäisiä tätä pienempiä ja suurempia vaatteita. Olisitko kiinnostunut isompien vaatekokojen vuokraamisesta? Toiveita voit jättää täällä.

Miksi vuokraisin lastenvaatteita?

Syitä on monia, tässä muutama suosikkimme:

Säästät aikaa ja vaivaa
Lapsen kasvaessa jatkuva isompien vaatteiden etsiminen, ostaminen ja pieneksi jääneiden vaatteiden eteenpäin myyminen vie paljon aikaa ja vaivaa. Vuokraamalla lastenvaatteet voit keskittyä arjesta nauttimiseen - me huolehdimme siitä, että lapsellasi on aina tarpeita vaastaavaa ja oikean kokoista puettavaa.

Enemmän tilaa elämälle - vähemmän lastenvaatteiden varastointiin
Kaappitilaa vapautuu runsaasti, kun kaapissa on ainoastaan oikeankokoisia vaatteita.

Rakennetaan yhdessä kestävämpää tulevaisuutta
Tuotannon määrän vähentäminen on tällä hetkellä paras keino ohjata tekstiiliteollisuutta kohti kestävämpiä käytänteitä. Erityisesti pienten lasten kohtalla samojen vaatteiden käyttö ei kuitenkaan ole toimiva vaihtoehto, sillä lapset kasvavat nopeaan tahtiin. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia siitä, että lastenvaatteet kiertävät mahdollisimman tehokkaasti lapselta toiselle. Siksi me olemme olemassa.

Säästät rahaa
Vastuullinen valinta voi olla myös taloudellinen. Yhden vaatekoon lastenvaatteiden hankkiminen voi helposti maksaa satoja euroja. Vuokraamalla säästät ympäristön, ajan ja tilan lisäksi myös rahaa.

Mitä vaatteille tapahtuu vuokra-ajan päätyttyä?

Tarkistamme, pesemme, huollamme ja höyrytämme vaatteet jokaisen vuokrauskerran jälkeen. Käyttökelpoiset ja korjattavissa olevat vaatteet jatkavat seuraavien vuokraajien matkaan huollon ja pesun jälkeen.

Vastuullisuus

Miksi lastenvaatteiden vuokraaminen on ympäristölle parempi vaihtoehto kuin niiden ostaminen uutena?

Vuokraamalla lastenvaatteita edistät vaatteiden mahdollisimman pitkää käyttöikää ja tehokasta kiertoa lapselta toiselle. Vuokraamalla tarvitsemasi tuotteen uuden ostamisen sijaan, voimme yhdessä vähentää tarvetta uusien vaatteiden tuottamiselle. Tuotannon määrän vähentäminen on puolestaan avainasemassa tekstiiliteollisuuden ohjaamisessa kohti kestävämpiä käytänteitä.

Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että jokainen vaatteistamme kiertäisi mahdollisimman pitkään alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Olemme myös sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan.

Miksi vuokraisin lastenvaatteita kun voin ostaa ne käytettynä?

Vaikka lastenvaatteiden ostaminen käytettynä on toki järkevä keino vähentää tarvetta uuden tuottamiselle, vie lapsen kasvaessa jatkuva isompien vaatteiden etsiminen, ostaminen ja pieneksi jääneiden vaatteiden eteenpäin myyminen usein paljon aikaa ja vaivaa. Vuokraamalla lastenvaatteet voit sen sijaan keskittyä arjesta nauttimiseen - me huolehdimme siitä, että lapsellasi on aina tarpeita vastaavaa ja oikean kokoista puettavaa. Kuukausijäsenenä pääset siis käsiksi valmiiksi sinulle koottuun valikoimaan second hand -lastenvaatteita ja säästät näin omaa aikaasi.

Miten vaatteet toimitetaan? Onko jatkuva postittaminen ympäristöystävällistä?

Vaatteiden vuokraamiseen liittyvien kuljetuspäästöjen minimointi on meille ensiarvoisen tärkeää sen varmistamiseksi, etteivät vaatevuokrauksen seurauksena syntyneiden kuljetuskustannuksien kasvihuonepäästöt syö vaatteiden pidentyneessä käyttöiässä saavutettuja hyötyjä. Kuljetuspäästöjen minimointiin pyrimme esimerkiksi sillä, että emme lähetä kuukausijäsenille uutta vaateboksia automaattisesti joka kuukausi, vaan uusi boksi lähetetään tarpeen mukaan lapsen kasvaessa seuraavaan vaatekokoon tai vuodenajan vaihtuessa. Vaatteiden kuljetuksesta aiheutuneiden päästöjen minimointiin on pyritty myös sillä, että vanha vaateboksi palautetaan uuden noudon yhteydessä.

Kaikki lähetykset kulkevat Suomen sisäisesti ilman lentorahtia joko 100% hiilineutraalin Posti Green-palvelun tai Matkahuollon 100% hiilineutraalien pakettikuljetusten kautta.

Miten vaatteet puhdistetaan vuokrauksen jälkeen?

Tarkistamme, pesemme ja höyrytämme/silitämme vaatteet itse jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta voimme varmistua siitä, että vaate saapuu seuraavalle vuokraajalle puhtaana ja siistinä. Mahdolliset pienet käytön jäljet korjaamme työhuoneellamme.

Tiedämme, että tahrat ja elämän jäljet kuuluvat asiaan lasten kanssa. Tämän takia olemme valinneet valikoimiimme vain vaatteita, jotka kestävät vesipesua. Tällä tavalla saamme pidettyä pesuprosessimme vaikutuksen ilmastoon mahdollisimman pienenä, sillä vaatteiden puhdistaminen ei vaadi kemiallisessa pesussa käytettäviä kemikaaleja. Vaatteet pestään toimestamme myös aina täysinä koneellisina.

Vaatteiden pesussa käytämme Erisanin valmistamaa biohajoavaa hajusteetonta pyykinpesunestettä. Tuote ei sisällä hajusteita, valkaisuaineita, zeoliittia, fosfaattia eikä fosfonaattia. Huuhteluaineena käytämme hajustamatonta etikkaa. Vaikeiden tahrojen puhdistamiseen käytämme mm. sappisaippuaa.

Mistä vuokrattavat vaatteet ovat peräisin?

Kuukausijäsenyyden kautta vuokrattava valikoimamme sisältää satoja hyväkuntoisia ja huolella valittuja second hand -löytöjä. Vaatteet ovat peräisin suomalaisista second hand -lastenvaatteita myyvistä liikkeistä ja toisilta kuluttajilta. Pyrimme ostamaan tuotteita keskitetysti kerralla isompia määriä, jotta tuotteiden hankinnasta aiheutuvat kuljetuspäästöt voidaan pitää mahdollisimman pienenä. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on kehittää yhteistyömuotoja muiden toimijoiden kanssa, jotta tuotteita voitaisiin hankkia valikoimaamme vielä keskitetymmin ja tuotteiden hankinnasta sekä kuljetuksesta aiheutuvat päästöt minimoiden.

Kaikki valikoimamme kertavuokrattavat vaatteet ovat Suomessa valmistettuja. Otamme valikoimiimme vain laadukkaita, kestäviä ja ajattomia vaatteita, jotka on valmistettu lasten käyttöä kestävistä materiaaleista. 

Mitä tapahtuu vaatteille, joissa on tahroja / kulumia?

Meille on yrityksenä tärkeää huolehtia siitä, että mitään käyttökelpoista materiaalia ei päädy jätteeksi. Olemmekin sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan. 

Olemme tällä hetkellä pilotoimassa Suomessa täysin uudenlaista palvelua, joten dataa vuokrauksen yhteydessä syntyvien vaurioiden yleisyydestä tai muodosta ei vielä ole. Tarkoituksenamme onkin pilotoinnin yhteydessä kehittää uudenlaisia ratkaisuja siihen, miten vaatteiden materiaalia voitaisiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti silloinkin, kun vaate ei enää ole korjattavissa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi.

Vuokrauksessa vaurioituneiden vaatteiden kanssa toimimme seuraavasti:

1. Korjauskelvolliset vaatteet korjataan työhuoneellamme, jonka jälkeen tuotteet ovat jälleen valmiita jatkamaan matkaansa osana vuokrausvalikoimaamme.

2. Keräämme keskitetysti talteen korjauskelvottomat, mutta materiaalinsa puolesta yhä hyväkuntoiset tuotteet. Näitä tuotteita on suunnitelmissa käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena. Tästä tiedotamme lisää sitä mukaa, kun pilotoinnin myötä selkeytyy näiden materiaalien laatu ja määrä.

3. Korjauskelvottomat ja materiaaliltaan kuluneet vaatteet kierrätetään asianmukaisesti poistotekstiilin keräykseen.

×