APPI Compliance

The app used for assuring the GDPR/CCPA/APPI/PIPEDA compliance of this site, collects your IP and the email address in order to process the data. For more check Privacy Policy & Terms of Service

Data Rectification

You can use the link below to update your account data if it is not accurate.

Data Portability

You can use the links below to download all the data we store and use for a better experience in our store.

Access to Personal Data

You can use the link below to request a report which will contain all personal information that we store for you.

Do not Sell My Personal Information to Third Party

You can submit a request to let us know that you do not agree for your personal information to be collected or sold to a third party.

Right to be Forgotten

Use this option if you want to remove your personal and other data from our store. Keep in mind that this process will delete your account, so you will no longer be able to access or use it anymore.

Kysymyksiä vastuullisuudesta

Miksi lastenvaatteiden vuokraaminen on ympäristölle parempi vaihtoehto kuin niiden ostaminen uutena?

Vuokraamalla lastenvaatteita edistät vaatteiden mahdollisimman pitkää käyttöikää ja tehokasta kiertoa lapselta toiselle. Jokaisella kerralla kun vuokraat tuotteen, yksi täysin uusi tuote jää ostamatta ja valmistamatta. Tällä tavalla voimme vähentää tarvetta uusien vaatteiden tuottamiselle, mikä on avainasemassa tekstiiliteollisuuden ohjaamisessa kohti kestävämpiä käytänteitä.

Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että jokainen vaatteistamme kiertäisi keskimäärin vähintään viiden lapsen käytössä. Se tarkoittaa sitä, että neljä uutta vaatetta jää valmistamatta ja näiden tuotannosta aiheutuvat ympäristövaikutukset toteutumatta. Olemme myös sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan.

Miksi vuokraisin lastenvaatteita kun voin ostaa ne käytettynä?

Suurin osa vuokraamistamme tuotteista on jo valmiiksi käytettyjä, sillä kaikki kuukausijäsenyyden kautta vuokrattavat tuotteemme ovat second hand -vaatteita. Ja vaikka tuotteiden ostaminen käytettynä on toki järkevää, käytetyn vaatteen ostaminen yksittäisenä kuluttajana korvaa vain yhden tuotteen valmistamisen uutena. Vastaavasti vuokraamalla second hand -vaatteita, samaa vaatetta voidaan kierrättää monta kertaa käyttäjältä toiselle antaen vaatteelle aina uusi elämä.

Perinteiseen lastenvaatteiden second hand -kauppaan verrattuna toimintamme etuna on lisäksi se, että vaatteet kuljetetaan keskitetysti niitä tarvitsevalle. Tällöin käyttökelpoisia vaatteita ei päädy jätteeksi eikä kuljetukseen liittyviä päästöjä synny yksittäisten vaatteiden kuljettamisesta uudelle käyttäjälle.

Ympäristönäkökulmien lisäksi vuokraamalla lastenvaatteet säästät aikaa. Lapsen kasvaessa jatkuva isompien vaatteiden etsiminen, ostaminen ja pieneksi jääneiden vaatteiden eteenpäin myyminen vie paljon aikaa ja vaivaa. Vuokraamalla lastenvaatteet voit keskittyä arjesta nauttimiseen - me huolehdimme siitä, että lapsellasi on aina tarpeita vaastaavaa ja oikean kokoista puettavaa.

Miten vaatteet toimitetaan? Onko vaatteiden jatkuva postittaminen ympäristöystävällistä?

Vaatteiden vuokraamiseen liittyvien kuljetuspäästöjen minimointi on meille ensiarvoisen tärkeää sen varmistamiseksi, etteivät vaatevuokrauksen seurauksena syntyneiden kuljetuskustannuksien kasvihuonepäästöt syö vaatteiden pidentyneessä käyttöiässä saavutettuja hyötyjä. Kuljetuspäästöjen minimointiin pyrimme esimerkiksi sillä, että emme lähetä kuukausijäsenille uutta vaateboksia automaattisesti joka kuukausi, vaan uusi boksi lähetetään tarpeen mukaan lapsen kasvaessa seuraavaan vaatekokoon tai vuodenajan vaihtuessa. Vaatteiden kuljetuksesta aiheutuneiden päästöjen minimointiin on pyritty myös sillä, että vanha vaateboksi palautetaan uuden noudon yhteydessä.

Toimitamme tilaukset kestävissä ja 100% kierrätettävissä pahvilaatikoissa. Toimituksissa käyttämämme pahvilaatikot ovat uudelleen suljettavia, mikä mahdollistaa niiden käytön useampaan kertaan. Kaikki lähetykset kulkevat Suomen sisäisesti ilman lentorahtia joko 100% hiilineutraalin Posti Green-palvelun tai Matkahuollon 100% hiilineutraalien pakettikuljetusten kautta.

Miten vaatteet puhdistetaan vuokrauksen jälkeen?

Tarkistamme, pesemme ja höyrytämme vaatteet itse jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta voimme varmistua siitä, että vaate saapuu seuraavalle vuokraajalle puhtaana ja siistinä. Mahdolliset pienet käytön jäljet korjaamme työhuoneellamme.

Tiedämme, että tahrat ja elämän jäljet kuuluvat asiaan lasten kanssa. Tämän takia olemme valinneet valikoimiimme vain vaatteita, jotka kestävät vesipesua. Tällä tavalla saamme pidettyä pesuprosessimme vaikutuksen ilmastoon mahdollisimman pienenä, sillä vaatteiden puhdistaminen ei vaadi kemiallisessa pesussa käytettäviä kemikaaleja. Vaatteet pestään toimestamme myös aina täysinä koneellisina.

Vaatteiden pesussa käytämme Erisanin valmistamaa biohajoavaa hajusteetonta pyykinpesunestettä. Tuote ei sisällä hajusteita, valkaisuaineita, zeoliittia, fosfaattia eikä fosfonaattia. Huuhteluaineena käytämme hajustamatonta etikkaa. Vaikeiden tahrojen puhdistamiseen käytämme mm. sappisaippuaa.

Mistä vuokrattavat tuotteet ovat peräisin?

Kuukausijäsenyyden kautta vuokrattava valikoimamme sisältää satoja hyväkuntoisia ja huolella valittuja second hand -löytöjä. Vaatteet ovat peräisin suomalaisista second hand -lastenvaatteita myyvistä liikkeistä ja toisilta kuluttajilta. Pyrimme ostamaan tuotteita keskitetysti kerralla isompia määriä, jotta tuotteiden hankinnasta aiheutuvat kuljetuspäästöt voidaan pitää mahdollisimman pienenä. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on kehittää yhteistyömuotoja muiden toimijoiden kanssa, jotta tuotteita voitaisiin hankkia valikoimaamme vielä keskitetymmin ja tuotteiden hankinnasta sekä kuljetuksesta aiheutuvat päästöt minimoiden.

Kaikki valikoimamme kertavuokrattavat vaatteet ovat Suomessa valmistettuja. Otamme valikoimiimme vain laadukkaita, kestäviä ja ajattomia vaatteita, jotka on valmistettu lasten käyttöä kestävistä materiaaleista. 

Mitä tapahtuu vaatteille, joissa on tahroja / kulumia?

Meille on yrityksenä tärkeää huolehtia siitä, että mitään käyttökelpoista materiaalia ei päädy jätteeksi. Olemmekin sitoutuneet huolehtimaan siitä, että kun vaatteita ei voida enää korjata alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi, niitä käytetään niiden materiaalin kunnon mukaan uusien tuotteiden raaka-aineiksi tai ne kierrätetään asianmukaisesti jätteeksi päätymisen sijaan. 

Olemme tällä hetkellä pilotoimassa Suomessa täysin uudenlaista palvelua, joten dataa vuokrauksen yhteydessä syntyvien vaurioiden yleisyydestä tai muodosta ei vielä ole. Tarkoituksenamme onkin pilotoinnin yhteydessä kehittää uudenlaisia ratkaisuja siihen, miten vaatteiden materiaalia voitaisiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti silloinkin, kun vaate ei enää ole korjattavissa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivaksi.

Vuokrauksessa vaurioituneiden vaatteiden kanssa toimimme seuraavasti:

1. Korjauskelvolliset vaatteet korjataan työhuoneellamme, jonka jälkeen tuotteet ovat jälleen valmiita jatkamaan matkaansa osana vuokrausvalikoimaamme.

2. Keräämme keskitetysti talteen korjauskelvottomat, mutta materiaalinsa puolesta yhä hyväkuntoiset tuotteet. Näitä tuotteita on suunnitelmissa käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena. Tästä tiedotamme lisää sitä mukaa, kun pilotoinnin myötä selkeytyy näiden materiaalien laatu ja määrä.

3. Korjauskelvottomat ja materiaaliltaan kuluneet vaatteet kierrätetään asianmukaisesti poistotekstiilin keräykseen.

×